Вучич: Сърбия очаква ваксина срещу коронавируса до края на годината

Сърбия преговаря с една страна, която е създала ваксина срещу коронавируса и вече я прилага върху определени групи от населението си. Президентът Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. се надява да получи тази ваксина до края на годината, предаде Танюг.

Вучич каза, че ваксината ще бъде "спасение за Сърбия и за нейната икономика". Той добави, че Сърбия ще претърпи последиците от коронавируса и "няма да й бъде лесно, но ще е по-добре от всички други европейски страни".

Нови 351 заразени с коронавирус в Сърбия

"Сърбия ще понесе кризата не леко, но по-леко от всички наши съседи и по-леко от повечето други в Европа, и по икономически растеж, и по държавен дълг, и по заетост и безработица. И по това, че няма да намаляваме заплатите и пенсиите", каза президентът по време на посещение на строежа на клиника за сърдечносъдови заболявания, цитиран от БТА.

Вучич посочи, че държавният дълг на Сърбия е 57 процента от брутния вътрешен продукт /БВП/, докато в другите европейски страни е скочил заради последиците от коронавируса до 150 или 200 процента от БВП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Коментари

  1. 2020.07.15 | 19:51
    Ние сме с американците., с тях ще умрем от коронавирус. Те вече започнаха.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет