Над 1 тон марихуана заловиха в Турция

  • 10 юли 2020 15:01

  • 340
  • 1
Над 1 тон марихуана заловиха в Турция
© Pixabay

Над тон марихуана и над девет милиона стръка канабис са били заловени при операция на турските сили в окръг Диарбекир в югоизточната част на страната, предаде Анадолската агенция.

Операцията е била извършена на над 80 места в района, предава БТА. 

Марихуаната с общо тегло от един тон и 183 килограма е била намерена заровена в земята. В рамките на действията на властите са конфискувани и 9,18 милиона стръка канабис, допълва агенцията.

Разкриха оранжерия за марихуана в местност край Кюстендил

Турските власти напоследък извършват активно антинаркотични операции в югоизточната част на страната. В този район е активна терористичната групировка Кюрдска работническа партия (ПКК), за която търговията с наркотици е основен източник на финансиране.

ПКК води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г. и се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

Групировката финансира терористичните си дейности чрез нелегална търговия с наркотици още от 80-те години на 20 век, като според Интерпол до 80 процента от европейските наркопазари са снабдявани от мрежи за трафик под контрола на ПКК, отбелязва Анадолската агенция.

Последвайте канала на

Novini.bg
340 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимем

2020.07.10 | 17:40

1
всичко е лъжа и измама не вярвайте

Добави коментар

Водещи новини