Общо 118 полицаи са ранени за два дни протести в Сърбия

По време на двудневните протести в Белград и други градове са били ранени 118 полицаи, на които е оказана медицинска помощ в здравни заведения. Това съобщи днес шефът на сръбската полиция Владимир Ребич, цитиран от Танюг, предаде БТА.

"Гражданите снощи бяха свидетели на насилие с невероятни размери не само в Белград, но и в Нови Сад, Ниш и Крагуевац. Такова насилие е недопустимо и полицията ще предприеме всички мерки, за да го спре, а виновниците ще бъдат изправени пред правосъдието", каза Ребич.

Сърбия се отказа от полицейския час заради COVID-19 след погромите

Той добави, че групи демонстранти са нанесели огромни щети на имущество на гражданите и на държавата, разбили са автомобили, прозорци, витрини, палили са контейнери. В Нови Сад са счупили стъкла на сградата на ТВ Войводина и са запалили огън на входа на градския съвет, а в Ниш и Крагуевац са унищожили полицейски автомобили и са хвърляли камъни по полицейските участъци.

Ребич подчерта, че снощи полицията е реагирала, едва когато демонстрантите започнали да хвърлят срещу полицаите камъни, коктейли Молотов, димни бомбички, бутилки и факли.

Директорът на полицията отхвърли разпространяваните твърдения, че сред демонстрантите били внедрени хора от силите за сигурност, за да предизвикат безредици, както и че полицията снощи е използвала гумени куршуми и водни оръдия срещу демонстрантите.

"Всички тези лъжи имат за цел да дискредитират МВР и да оправдаят хулиганските нападения над полицията и беснеенето по улиците", изтъкна Ребич.

Коментари

  1. 2020.07.09 | 23:34
    Дреме ми. Да не са се били с хората. Като посягаш на невъоръжен е така!
  2. 2020.07.09 | 22:37
    Kase moje da protestira????? Samo vav kenefa
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет