Обявиха извънредна ситуация в сръбския град Вране до границата с България

  • 29 юни 2020 18:54

  • 1763
  • 0
Обявиха извънредна ситуация в сръбския град Вране до границата с България
©

Кризисният щаб на сръбския град Вране, до границата с България, обяви днес извънредна ситуация заради увеличения брой заразени с коронавирус, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Щабът оцени ситуацията във Вране като "нестабилна и тежка", след което въвеждането на извънредни мерки вече стана задължително, каза кметът на града Слободан Миленкович.

Сърбия затяга мерките срещу COVID-19

Щабът чакаше сигнал от Белград и само половин час след въвеждането на допълнителни мерки от Републиканския кризисен щаб, въведе и тези локални мерки, каза Миленкович.

Ще бъдат засилени всички мерки, въведени от местната управа, както и ще се прилагат всички мерки, приети от Кризисния щаб на републиканско равнище. Засега няма да се ограничава работното време на заведенията.

За осем дни, от 19 до 27 юни, във Вране бяха потвърдени още 140 новозаболели от COVID-19, съобщи местният епидемиолог Сладжан Станкович и добави, че в близкия град Сурдулица е в ход процедура по откриване на Ковид болница. От началото на епидемията до 27 юни във Вране са регистрирани 544 болни от COVID-19, починали са осем пациенти и са излекувани 213.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини