Вучич даде своя глас на парламентарните и местни избори в Сърбия

  • 21 юни 2020 18:40

  • 316
  • 0
Вучич даде своя глас на парламентарните и местни избори в Сърбия
© Фейсбук

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. е гласувал в ранния следобед в избирателна секция в Нови Белград, съобщи ТАСС.

Вучич е влязъл в избирателната секция със защитна маска, но е свалил маската преди да пусне бюлетината в урната. Президентът не е носел ръкавици.

Избирателната активност на парламентарните и местни избори в Сърбия днес до 12 часа местно време /13 часа българско/ е била 18,01 процента, съобщи на пресконференция в Републиканската избирателна комисия Миладин Ковачевич, представител на Републиканската статистическа служба в състава на РИК, предаде ТАСС.

В Сърбия започнаха парламентарните избори

Ковачевич добави, че най-активно гласуват гражданите във Войводина, където избирателна активност до 12 часа е била 20,08 процента.

Парламентарните и местни избори в Сърбия днес се провеждат в условия на засилени мерки за епидемиологична защита, съобщи пред журналисти председателят на Републиканската избирателна комисия /РИК/ Владимир Димитриевич. В избирателните секции са предприети всички необходими епидемиологични мерки, всички членове на избирателните комисии работят с маски, ръкавици, използват се защитни средства, посочи Димитриевич.

За последните четири години ние наистина положихме максимални усилия, така че аз се надявам, че днес сръбските избиратели ще излязат и ще потвърдят, че са доволни от нашата работа, каза сръбският премиер Ана Бърнабич в избирателна секция в Белград, съобщи Асошиейтед прес. Надявам се, че хората ще дадат днес доверието си на президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и неговия екип, добави Бърнабич.

В парламентарните избори участват 21 партии, което е най-големият брой в сравнение с предишните четири изборни цикъла.

Според последните проучвания Сръбската прогресивна партия /СПП/ на президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. има шанс да спечели близо 60 процента от гласовете, а нейната съюзничка Социалистическата партия на Сърбия /СПС/ - 12 процента, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини