900 лири глоба за неносене на защитна маска от утре в Турция

  • 21 юни 2020 16:13

  • 2635
  • 3
900 лири глоба за неносене на защитна маска от утре в Турция
© Pixabay

От утре, 22 юни, в Турция ще се прилага глоба в размер на 900 турски лири /около 300 лева/ за граждани, които не носят защитни маски заради епидемията на коронавируса в окръзите, в които е въведено задължително носене на маски, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В Турция е задължително носенето на защитни маски в 48 от общо 81 окръга на страната на открити места, а също и в магазини, кафенета, ресторанти.

1248 новозаразени с COVID-19 в Турция за денонощие

Сред окръзите, в които е задължително носенето на защитни маски от турските граждани, а също и чужденците, са големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Газиантеп, Адана, югоизточните окръзи Диарбекир, Шанлъурфа, окръзите в Източна Турция. В редица окръзи от черноморския регион маските също са задължителни.

В морските курорти на егейското и средиземноморското крайбрежие като Бодрум, Кушадасъ, Анталия, Алания и др. носенето на маски не е задължително.

Не са задължителни маските и в пограничния град Одрин.

Междувременно турски учен от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса проф.Левент Акън посочи, че турското общество се отнася с безразличие към опасността от Ковид-19.

"В обществото се наблюдава умора от коронавируса, което пък създава атмосфера на безразличие и нехайство към опасностите. Определено турското общество изгуби контрола върху предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса", каза професор Акън пред телевизионния канал Хабертюрк.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2635 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мила

2020.06.21 | 16:43

1
Нашите глупаци да вземат пример от южната ни съседка. Оставиха ни да мрем като кучета. А който има нещастието да стигне до болница, го тровят с хидроксихлорихин или нещо такова, доказано вредно
###

2020.06.21 | 20:45

3
Скъпа ми " Мила " , ти да не мислиш че си безсмъртна ? Колкото до маските в южната ни съседка - ами носи си я , кой те спира , въпрос на личен избор . Ние пък намордник не искаме да носим .
43

2020.06.21 | 17:27

2
До оня ден ревахте, че ви тормозели с разни мерки и искахте да ги премахнат. Сега, когато ги махнаха, но препоръчаха какво да се прави, оставили ви да мрете. Ами ще мрете. Като не знаете какво искате и акъла ви е малко за да изпълнявате препоръките, ще мрете. И никой не ви е виновен. А за хидроксихлорихина - много сте далеч от истината. Вижте протоколите за лечение.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини