Скопски вестници: Заев отхвърли ултиматума на Мицкоски

  • 15 юни 2020 10:19

  • 813
  • 0
Скопски вестници: Заев отхвърли ултиматума на Мицкоски
© Булфото (архив)

"5 юли е датата на изборите", "Заев отхвърли ултиматума на Мицкоски" пишат в заглавия скопските вестници след като лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски постави вчера ултиматум изборите да бъдат на 15 юли или неговата партия няма да участва в тях, предава БТА.

Цели три години ВМРО-ДПМНЕ правеше спънки, бойкоти. ВМРО-ДПМНЕ настояваше за предсрочни избори, дадохме им предсрочни избори. От декември измислят причини как да ги отложат, защото знаят, че гражданите ще ги накажат, знаят, че ще загубят. Стига толкова, заявил лидерът на СДСМ Зоран Заев, цитиран от "Независен весник".

ЕК настоя за свободни и честни избори в Северна Македония

Всички законови и конституционни условия за произвеждане на изборите са изпълнени. ДИК като изпълнителен орган има задължение да проведе изборите, които по закон и конституция са на 5 юли, каза Заев, предупреждавайки, че за неспазване на законите ще се търси отговорност.

Няма позволим Мицкоски да тласне страната към институционална криза, без парламент и политическо правителство, няма да позволим да бъдат застрашени сигурността и здравето на гражданите, заявил Заев.

Девет души са починали от Ковид-19 през последните 24 часа, съобщават изданията в Скопие. Новозаразените са 162. Общият брой на диагностицираните с Ковид-19 в страната от началото на епидемията възлиза на 4057. Броят на оздравялите пациенти е 1710, а на починалите е 188. В момента броят на активните случаи в страната възлиза на 2159.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини