Броят на заразените с коронавирус в Сърбия се увеличи трикратно

  • 04 юни 2020 09:34

  • 730
  • 0
Броят на заразените с коронавирус в Сърбия се увеличи трикратно
© Getty Images/Guliver

Днешните данни, че 69 души в Сърбия са заразени с коронавирус, са предупреждение, че трябва да останем предпазливи и трябва да разберем защо се случи така, заяви сръбският епидемиолог Предраг Кон за държавната телевизия РТС вчера, цитиран от вестник "Данас".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Той посочи, че увеличеният брой на заразените изисква допълнителен ангажимент, за да се върне предишното състояние. Кон каза, че Сърбия вече е излязла от епидемията, но това не може да се обяви официално, защото за това е необходимо да изминат 28 дни от последния случай.

От днес в Сърбия позволяват събирането на до 1000 души на открито

Запитан дали би влязъл в пълен автобус, епидемиологът отговори отрицателно.

Кон обяви, че утре предстои заседание на Кризисния щаб и очаква да бъде взето решение за по-нататъшно разхлабване на мерките.

"Новости" допълва, че броят на заразените в Сърбия се е увеличил трикратно вчера в сравнение с предишния ден, но в столицата Белград не е регистрирано значително увеличение на броя на новозаразените. "Трябва това увеличение да се проучи, за да се види влязъл ли е вирусът в колектива, и да се действа много силпо противоепидемично", каза експертът.

Нови 67 случая на коронавирус са регистрирани в Сърбия през последното денонощие

В Белград са открити 18 случая.

Кон напомни, че хората трябва да имат защитни маски и да мислят за собствената си защита. Изключително важно е лице, което има някакви здравословен дискомфорт, да не влиза в колектива, подчерта той и посочи, че сме свикнали да работим с респираторни проблеми и когато кихаме, но в сегашната ситуация подобно поведение е неприемливо.

Амбициозният петгодишен план за обновяване на военновъздушните и въздушните полицейски сили в Сърбия е към края си и бойната авиация на сръбската армия трябва да приключи догодина с доставката на изтребители МиГ от Беларус, пише още "Новости".

Обновява се и системата за противовъздушна отбрана.

С доставката на руската ракетна система Панцир с малък и среден обсег е модернизирана и засилена отбраната на въздушното пространство на Сърбия.

Сръбското военно ръководство не крие, че следващата стъпка е доставката на ракетна система с голям обсег, която в боен смисъл би защитила напълно сръбското небе, а мнозина смятат, че оптималното решение за това би била руската ракетна система С-300, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини