Огромно количество канабис бе иззето в Югоизточна Турция

  • 02 юни 2020 13:53

  • 609
  • 0
Огромно количество канабис бе иззето в Югоизточна Турция
© Getty Images/Guliver

Над 2,4 милиона стръка канабис и над 235 килограма марихуана са били заловени в Югоизточна Турция, предаде Анадолската агенция. Това е най-голямото заловено количество досега през настоящата година, съобщават властите.

Валийството в Диарбекир информира, че в района на две села в околията на местния град Лидже е била извършена операция срещу нелегалното производство и трафик на наркотици, извършван от терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Екипите са засекли общо 2,4 милиона стръка индийски коноп на 15 локации в района, а в селски райони на Диарбекир е била открита заровена марихуаната, разпределена в торби. 

Унищожиха над 15 млн. стръка канабис в Диарбекир

Нелегалните плантации били снабдени с напоителна система, която е унищожена. Иззето е и друго оборудване, предназначено за отглеждането и производството на наркотици.

Миналата година турските власти конфискуваха общо 40 тона марихуана и 40 милиона стръка канабис.

ПКК финансира терористичните си дейности чрез нелегална търговия с наркотици още от 80-те години на 20 век, като според Интерпол до 80 процента от европейските наркопазари са снабдявани от мрежи за трафик под контрола на ПКК, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини