Мъж бе убит в Анкара при сбиване заради силна музика

  • 01 юни 2020 20:11

  • 1235
  • 1
Мъж бе убит в Анкара при сбиване заради силна музика
© Pixabay

Мъж бе убит в Анкара при сбиване заради силна музика, пусната по време на призив за молитва, но валията отхвърли обвиненията, че убийството е станало заради слушането на кюрдска музика, предаде ДПА.

Убийството в столицата предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи и противоречиви съобщения в медиите, някои от които представиха сбиването като престъпление от омраза към кюрдите, предава БТА. 

Мъжът е бил намушкан с хладно оръжие в неделя, след като влязъл в сблъсък с трима мъже, които били пуснали силно музика в колата си по време на призива за молитва, съобщи днес валийството на Анкара.

Заподозрените са задържани в ареста, съобщи валийството, като подчерта, че сбиването не е станало заради кюрдска музика, отхвърляйки спекулациите, кръжащи в социалните мрежи.

62-годишен мъж преби и наръга жена

Според прокюрдската Демократична партия на народите обаче убийството е извършено във връзка с "пускане на кюрдска музика в Анкара". Партията критикува "расисткия манталитет, подхранван от политиката на правителството на Партията на справедливостта и развитието срещу кюрдския език".

"Ние ще продължим да пеем нашите песни срещу този манталитет", заяви прокюрдската партия.

Бащата на убития каза, че синът му е бил нападнат от трима души, когато той и приятелят му ги помолили да намалят музиката, защото започвал призивът за молитва, съобщи Анадолската агенция.

Последвайте канала на

Novini.bg
1235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.01 | 20:39

1
Я глей кви расисти .

Добави коментар

Водещи новини