983 нови случая на COVID-19 в Турция до събота

  • 31 май 2020 15:28

  • 1092
  • 0
983 нови случая на COVID-19 в Турция до събота
© gettyimages

Министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа съобщи снощи за нови 983 случая на COVID-19 за последното денонощие, предаде БТА, позовавайки се на АП. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Така общият брой на заразените с новия коронавирус в Турция нарасна на 163 103. Броят на смъртните случаи се е увеличил с 26, достигайки общо 4515 от началото на пандемията. През уикенда в Турция е в сила забрана за излизане в 15 окръга, включително в Истанбул и Анкара. Хората над 65-годишна възраст и децата също нямат право да излизат навън. Междувременно тече подготовка за отварянето на Капалъчаршъ в Истанбул и възобновяването на полетите по вътрешни линии от утре.

От 1 юни започва нормализация на живота в Турция

Големият закрит базар на Истанбул, построен през 15 век, бе затворен заради епидемията на 23 март. Екипи по дезинфекция лъскат подовете преди утрешното отваряне. Достъпът до Капалъчаршъ ще става само след измерване на температурата на работещите, а броят на посетителите ще бъде ограничен.

Утре се възобновяват полетите по вътрешните линии, като министърът на транспорта уточни, че първите отворени полети ще бъдат между Истанбул, Анкара, Измир, Анталия и Трабзон, а постепенно ще се включат и останалите дестинации.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини