24-ма арестувани в Албания по подозрение в трафик на хора към САЩ

  • 19 май 2020 19:50

  • 873
  • 0
24-ма арестувани в Албания по подозрение в трафик на хора към САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Албанската полиция е арестувала 24 души, предполагаемо замесени в криминална организация, която изработвала фалшиви документи за нелегално прехвърляне на хора в САЩ, Канада и Великобритания, съобщи Асошиейтед прес.

Операцията е била проведена в сътрудничество с американската Служба за дипломатическа сигурност. На задържаните са повдигнати обвинения в трафик на хора, фалшифициране на документи и участие в престъпна група.

Разследването е започнато от Службата за дипломатилеска сигурност преди една година, когато е бил открит фалшив американски паспорт. В хода на операцията е разкрита международна престъпна организация, която се занимавала с незаконно прехвърляне през границата и изработване на фалшиви документи като лични карти, паспорти, шофьорски книжки и здравноосигурителни карти.

Софийска районна прокуратура приключи разследване за разврат и трафик на хора

Групата използвала пътнически и туристически агенции, за да осигурява транспортни документи и места за настаняване, предимно в Италия и Германия, за лица от Албания, Косово и други страни, желаещи нелегално да преминат в САЩ, Канада и Великобритания.

Арестите на предполагаемите членове на престъпната група са били извършени в понеделник в Тирана и други албански градове, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини