Проституцията процъфтя в Черна гора

  • 18 май 2020 16:48

  • 4038
  • 5
Проституцията процъфтя в Черна гора
© Getty (архив)

За ръст на проституцията в Черна гора съобщи местното издание Вести.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Заради загубата на работа и обедняването на населението, предизвикани от икономическите последици от кризата с коронавирус, все повече и повече жени са започнали да предлагат платени интимни услуги.

"Партньорите на новите проститутки не само си затварят очите за действията на своите съпруги и приятелки, но и много често мъжете насърчават жените да излязат на улицата", това е посочила представителка на черногорска неправителствена организация.

Лиляна Райчевич е разказала за случай от западния град Никшич. "Майка на четири деца е била принуждавана да продава тялото си от своя съпруг-алкохолик за пет евро", е допълнила тя.

От организацията са посочили, че освен увеличаването на броя на проституиращите жени през последните два месеца са били регистрирани още две тенденции. "Възрастовата граница е паднала. Имаме случай с 9-годишно дете. Сутеньорите са започнали да набират "кадри" и от лагерите за имигранти", е казала още Райчевич. Тя е допълнила, че вътрешното министерство е получавало множество сигнали, но полицаите са реагирали на малко от тях.

Изповедта на една проститутка

"Единственото, което се е променило, е работното време. Заради забраната за излизането през тъмната част на денонощието през последните два месеца проститутките започнаха да търсят клиенти денем", посочи още Райчевич.

Черна гора е вдигнала ограничителните мерки на 13 май.  От вчера са отворили заведенията за обществено хранене и са били разрешени вътрешните пътувания с наземен транспорт. Поводът за решението на правителството на балканската държава е бил, че от 6 до 13 май в страната не е бил регистриран нито един нов случай на коронавируса.

Към този момент носителите на инфекцията в страната са били 324-ма. Болестта е отнела живота на деветима души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
4038 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Жорж

2020.05.18 | 18:37

5
Идеално. Тръгвам за там. Където има древни обича има и позитивно мислене.
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2020.05.18 | 18:35

4
ТАКА Е----ЕВРЕЙСКА Европа унищожава собственото си население и европейската раса за тотално самоунищожение..Брюксел трябва да бъде изравнен със земята
Сърбин

2020.05.18 | 17:56

3
Черногорските минджи трябва да обслужват базите на НАТО!
САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.05.18 | 17:32

2
голямо ,падение за вашата редакция със тези статии.

2020.05.18 | 17:26

1
Mi te taka i taka trqbva da si plashtash ama pod druga forma. Razviva se biznesa.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини