Реджеп Ердоган: И аз изпитвам трудности

  • 10 май 2020 19:25

  • 4209
  • 2
Реджеп Ердоган: И аз изпитвам трудности
© Getty (архив)

"Съзнаваме, че ограниченията, които налагаме на нашите граждани заради епидемията от COVID-19, предизвикват редица притеснения и трудности за тях. Същите трудности изпитваме и аз самият, и моето семейство. Моля да бъдем извинени за притесненията, на които сте подложени," заяви турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Във видеоконферентна връзка по повод откриването на тунела на метролинията за летището Истанбул Ердоган призова турските граждани да проявят още известно време търпение и стриктно да спазват наложените карантинни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Той ги призова също да не се отпускат, имайки предвид, че от утре се предвижда разхлабване на някои от мерките, подчертавайки, че борбата срещу COVID-19 още не е приключила въпреки постигнатите положителни резултати.

"Молбата ми е още известно време да проявите разбиране и търпение, съзнателно отношение, както направихте досега, за да изведем до напълно успешен край борбата срещу коронавируса. Не се съмнявам ни най-малко, че ще я спечелим с общи усилия", каза още Ердоган.

Той използва случая да честити Деня на майката, който днес се отбелязва в Турция като неофициален празник.

От утре, 11 май, в Турция отварят моловете, чийто брой е 432, магазини, фризьорските салони, но спа центровете и салоните за масаж ще останат затворени. Затворени ще останат засега и заведенията - ресторанти и кафенета, които се предвижда да бъдат отваряни поетапно.

За пръв път от месеци! Възрастните хора в Турция излязоха навън

Въвеждат се задължителни санитарни изисквания, дезинфекционни мерки, спазване на дистанция, носенето на маски остава задължително.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
4209 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
рязания мангал

2020.05.11 | 06:58

2
иска да И Б Е ,Тиквата- Крадлива.
.

2020.05.10 | 20:20

1
Дали ???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини