Арестуваха черногорско-приморския митрополит Амфилохий

  • 12 април 2020 16:32

  • 2975
  • 6
Арестуваха черногорско-приморския митрополит Амфилохий
© Wikipedia

Много свещеници и граждани, сред които и черногорско-приморският митрополит на Сръбската православна църква Амфилохий, са били откарани днес в центъра за сигурност в Подгорица, за да дадат обяснения за обстоятелствата около събирането си край религиозни обекти, съобщава БТА, позовавайки се на информация от полицията.

Амфилохий е отслужил днес литургия в църква в квартал Златица в Подгорица. Задържани били и свещеници, които били в храма Свето Възкресение в Подгорица.

Заразата напът да пламне? Църкви в София и в Бургас причестяват с обща лъжичка

Черногорско-приморската митрополия на Сръбската православна църква поиска незабавното освобождаване на Амфилохий, който бе разпитан в центъра за сигурност в Погорица.

Докато на други обществени места тези дни - пред хлебопекарни, на пазари и строителни обекти има много повече хора отколкото в православните храмове, тъй като ние свещениците спазваме правилата и не призоваваме народа, полицията задържа митрополита заради служба в Златица, която бе отслужена само със свещеници и хор, заяви ректорът на Богословския институт в Цетине Гойко Перович. Той подчерта, че Черногорско-приморската митрополия не иска да повдига напрежението.

Днес е хубав празник, пълен с Божия благодат - но това е нечувано. Вместо диалог и договор, който искаме от началото на извънредните мерки, имаме задържане на човек с най-уважаваното звание сред черногорските граждани. Искаме той спешно да бъде пуснат на свобода, заяви Перович.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
2975 6

Коментари 6

Добави коментар
Знаещ

2020.04.13 | 17:46

6
Вируса не се предава по стомашно-чревен път а чрез белите дробове с пръски. Спрете се малко с критиките поне пред Господа имайте респект!
йокин

2020.04.12 | 19:08

2
Причестяването,не е ли само на Великден?
х

2020.04.13 | 10:04

5
Не. Само на Великден се причастят хора, които са отлъчени през останалото време за тежки грехове. Останалите, които не са отлъчени, се причастяват всеки път, когато се служи литургия и така е вече 2000 години. Всички свещеници го правят. Може да бъде всеки ден или всяка неделя.

2020.04.12 | 20:05

4
Попе, грешен си, попе, да те е а у калимявката проста инатлива, невярваща на науката!
Магелан

2020.04.12 | 19:47

3
Репресийте срещу попитата е стара запазена марка на безбожните комунисти и болшевики.Господ е добър и е нужно само покаяние ,за бъдат опростени греховете им от Нашия създател!Защото в Библията го пише,че не знаят какво правят!!!
.

2020.04.12 | 17:49

1
Господи помилуй! Дойдоха наистина последните времена :(

Добави коментар

Водещи новини