Смърт на арестант с COVID-19 предизвика паника в македонски затвор

  • 10 април 2020 20:04

  • 1256
  • 0
Смърт на арестант с COVID-19 предизвика паника в македонски затвор
© Pixabay

Затворници в затвора Шутка край Скопие са в постоянен страх и молят за помощ, след като почина арестант, за когото е установено, че е положителен на COVID-19, съобщава македонската телевизия, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

От затвора съобщиха, че човекът е починал от сърдечен удар, но по-късно бе установено, че е позитивен на коронавирус. Засега не е известно как и от кого се е заразил.

НАТО представи списък на неверни твърдения на Русия за пандемията от COVID-19

Медицински екипи от Института за обществено здравеопазване още вчера започнаха да тестват затворниците и надзирателитe. Това обаче не успокои затворниците и в знак на недоволство и тревога те започнаха да хвърлят чинии от прозорците.

Затворниците поискаха и за тях да бъдат въведени специални мерки за защита като заплашиха, че в противен случай ще започнат гладна стачка.

Директорът на затвора Есад Рахич заяви за Алфа, че ситуацията е под контрол и затворът е бил дезинфекциран по-рано, дезинфекцира се и сега. Той добави, че ще съобщи резултатите от тестването на затворниците в понеделник. Шестимата надзиратели, които са били в контакт с починалия и били там, когато е установена смъртта му, са поставени под домашна карантина веднага след като станал ясен резултатът на починалия.

Починалият дошъл в затвора на 8 март заради леко престъпление и трябвало да бъде освободен след няколко дни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини