Хиляди се събраха пред летището в Клуж въпреки призивите за дистанция

  • 09 април 2020 18:47

  • 3044
  • 3
Хиляди се събраха пред летището в Клуж въпреки призивите за дистанция
© Getty Images

По време на извънредното положение, когато властите препоръчват спазване на социална дистанция, около 1800 души се струпаха на паркинга на международното летище в град Клуж, съобщава телевизия Диджи24, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Става въпрос за румънци, които заминават на работа в чужбина със специални чартърни полети. Правилата за социална дистанция не се спазват, а част от хората са пристигнали именно от окръг Сучава, където се намира най-голямото огнище на коронавирус, посочва телевизията.

Няколко автобуса, пълни с хора, са пристигнали на паркинга на летището още в 7 часа сутринта, въпреки че полетите са между 14 и 21 часа. Полицаите са се намесили, за да разделят хората и да ги подредят в опашки на разстояние поне един метър един от друг.

Според сайта Зиаре става въпрос за румънци, които заминават за Германия, за да работят в земеделието, с 13 чартърни полета, които се извършват от частен авиопревозвач.

Директорът на летището в Клуж Давид Чичео заяви, че служителите на летището са били изненадани от големия брой хора, струпани на паркинга. Той призова фирмите, които организират пътуванията на работниците до Германия, да се погрижат за избягването на подобни ситуации.

Паркингът се стопанисва от частен оператор, който ще бъде санкциониран, посочиха властите.

"Изпратихме там жандармеристи, за да осигурят обществения ред. Окръжният полицейски инспекторат в Клуж ще направи проверки за спазване на мерките, които трябваше да бъдат взети от организаторите", заяви префектът на Клуж Мирча Абрудян.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3044 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Bai hui

2020.04.09 | 21:12

3
Sashtite mangali kato bulgarite
кликов

2020.04.09 | 20:37

2
мангасарска
Вашето име

2020.04.09 | 19:38

1
Ето от къде ще им дойде на германците.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини