Сръбски работници вдигнаха стачка

  • 07 април 2020 14:06

  • 1244
  • 0
Сръбски работници вдигнаха стачка
©

Група работници от южнокорейската фабрика "Юра" в сръбския град Лесковац, където бе потвърден случай на зараза с коронавирус, два съмнителни и седем души са под карантина, от сутринта стоят пред фабриката и стачкуват против призива на мениджмънта да дойдат на работа, предаде БТА, цитирайки Танюг.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Рботниците получили вчера СМС с посланието да се явят на работа въпреки че компанията се договори с Щаба за извънредните ситуации в Лесковац да се спазват наложените по-рано мерки - не повече от 50 работници на 5000 кв метра. От мениджмънта на фабриката настояват, че имат поръчки, които трябва да доставят и са поискали 50 процента от работниците, тоест около 1500 души, да дойдат на работа. Кметът на Лесковац на свой ред каза, че местните власти са поискали работниците да останат под карантина поне 14 дни и след това да се види каква ще е епидемиологичната ситуация.

Още седем починали от коронавирус и още 292 заразени в Сърбия

Синдикатите заявиха, че стачкуващите работници няма да идват на работа през следващите 14 дни, ако никой от компетентните представители не се обърне към тях. Синдикатите искат работниците незабавно да бъдат пуснати в платен отпуск до края на пандемията, тъй като няма здравословни условия за работа във фабриката.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини