Ердоган повтори призива си към турците да стоят по домовете си и да спазват социална дистанция

  • 01 април 2020 16:39

  • 1577
  • 2
Ердоган повтори призива си към турците да стоят по домовете си и да спазват социална дистанция
© Getty Images/Guliver

Най-голямото ни предимство е силната ни здравна инфраструктура и това, че започнахме рано битката с болестта, заяви турският президент Реджеп Ердоган в послание чрез видеоконферентна връзка към окръжните председатели на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/, посветено на въпроса за борбата с коронавируса, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Той заяви, че структурите на ПСР и симпатизантите на партията трябва да дават пример за спазването на мерките за борба с коронавируса.

Ердоган повтори призива си към нацията хората да стоят по домовете си и да спазват социална дистанция в рамките на мерките срещу коронавируса. Ако гражданите спазват доброволна карантина, няма да има нужда от допълнителни мерки, посочи Ердоган, цитиран турския телевизионен канал НТВ.

Нашата цел е да осигурим преодоляване на този труден период в най-кратък срок и с най-малко загуби.

Ердоган призова турците да се поставят под карантина

Той припомни, че бяха въведени ограничения на междуградския транспрорт, и добави, че ако се наложи, може да се приложат подобни мерки и за вътрешноградския транспорт. Решени сме да продължим производството и износа, подчерта Ердоган.

Той призова всички структури на партията да се включат в обявената от държавата кампания под наслов "Сами сме си достатъчни, Турция", предприета в помощ на най-засегнатите от мерките срещу коронавируса и хората с ниски доходи. Ердоган посочи, че парите, събрани чрез кампанията, ще се разпределят и предоставят на нуждаещите се с посредничеството на фондовете за социално подпомагане и солидарност. Кампанията беше стартирана лично от Ердоган, който дари седем свои заплати.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
и

2020.04.01 | 16:50

1
и да се разкарат от сирия заедно със джихадистите си.
Й

2020.04.01 | 21:08

2
Ти изобщо имапш ли право на мнение плъх такъв ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини