Бебето на родилка с коронавирус в Скопие е в интензивното отделение

  • 01 април 2020 09:39

  • 1208
  • 0
Бебето на родилка с коронавирус в Скопие е в интензивното отделение
© Pixabay

В Гинекологичната клиника в Скопие една родилка е позитивна на коронавирус, тя е родила със секцио и бебето е в интензивното отделение, тъй като раждането е било извършено преждевременно, съобщават македонските медии. Персоналът е взел всички предвидени мерки за защита от коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Броят на болните от COVID-19 в Куманово за един ден се удвои, почина още един жител на града, на 45 години. С потвърдените вчера 23 нови случая на коронавирус Куманово достигна броя на заразените в Дебър - общо 47 души. Общинските власти в Куманово заседават всеки ден и още преди десетина дни поискаха от правителството да вземе решение за поставяне на цялата община Куманово под карантина, по примера на Дебър, предаде БТА.

ЕС отпуска близо 40 млн. евро на Западните Балкани в борбата срещу COVID-19

Местните власти смятат, че е необходимо да се поставят пунктове на МВР на всеки вход и изход от града, на които да се прави проверка и да се дезинфекцират всички автомобили и пътници.

Кметът Максим Димитриевски съобщи, че в Куманово от вчера действат три пункта за дезинфекция на автомобилите, които влизат в града, съобщава Слободен печат. Затворени са пазарите, а от домоуправителите се иска всеки ден да дезинфекцират сградите, за които са отговорни.

Засега извънредното положение в Северна Македония няма да бъде продължавано, реши Светът за сигурност, който заседава вчера в разширен състав при президента Стево Пендаровски. До завършването му на 14 април ще има още едно заседание, след което ще се разгледат всички параметри и ще се вземе окончателно решение. Направена бе оценката, че мерките като цяло се спазват. Ситуацията обаче остава сложна и не се знае колко време ще продължи пандемията.

Неделята за Скопие: Пуста и със затворени магазини

Пендаровски подкрепи оповестените вчера от правителството мерки за намаляване на заплатите на заемащите ръководни постове. Той каза, че е готов да се откаже от цялата си заплата, ако правителството поиска това.

Президентът не пожела да анализира какъв е капацитетът на държавата да се справи с пандемията. Той призова гражданите да бъдат рационални и да спазват мерките, защото трудните дни не са отминали.

В Северна Македония от коронавирус вчера починаха двама мъже - един на 45 години от Куманово и друг на 78 години от Дебър, сочат най-новите данни от Северна Македония, съобщени от министъра на здравеопазването Венко Филипче. До вчера в 15 часа общият брой на заболелите е 329 души. От тях девет са починали, а 12 са излекувани. В критично състояние са четирима пациенти. Потвърдени са 44 нови случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини