Над 1500 пътници, блокирани на летище Истанбул, са прехвърлени в общежитие в окръг Карабюк

Над 1500 пътници, главно от Алжир, Тунис и Йордания, блокирани на летище Истанбул, са прехвърлени в празно студентско общежитие в окърг Карабюк /Северна Турция/, предаде в."Хюриет дейли нюз".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13659

Пътниците бяха блокирани от дни на основното летище в Истанбул, след като техните страни затвориха въздушното си пространство и бяха отменени полетите до тях заради пандемията от коронавируса.

Общежитие в Карабюк е пригодено да приеме пътниците, на които не се позволява да се завърнат в страните си, предава БТА.

Над хиляда алжирци са блокирани на летище Истанбул

Пътниците са били ескортирани от полиция до автобуси, с които са транспортирани до обещежитието. Те ще останат в общежитието, докато стане възможно да се върнат в страните си. Поветето от пътниците са от Алжир.

Операторът на летище Истанбул - Истанбул Гранд Еърпорт /IGA/ заяви по-рано тази седмица в съобщение, че над 100 алжирци са блокирани на летището от дни, след като алжирското правителство реши да не позволи на гражданите си да се върнат в страната си заради епидемията от коронавируса. Операторът посочи, че заедно с Червения полумесец и националната авиокомпания Търкиш еърлайнс полага усилия да посрещне хуманитарни нуждите на тези пътници, като им осигурява храна.

Турция се опитва от седмица да убеди алжирското правителство да даде разрешение за кацане за полети, с които да бъдат транспортирани блокираните пътници, посочи летищният оператор.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13659

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет