Допълнителни мерки за борба с коронавируса в Косово

  • 24 март 2020 10:36

  • 435
  • 0
Допълнителни мерки за борба с коронавируса в Косово
©

Косово въведе нови мерки за борба с коронавируса, като забрани от днес движение на гражданите и на частните автомобили от 10 до 16 часа и от 20 до 6 часа, предаде Танюг, като се позова на в. "Зъри".
Забраната не се отнася за медицинските услуги, производството, снабдяването и продажбата на основни продукти, храна и лекарства и за дейностите, свързани с управлението на епидемията - дейността на държавните и местните власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Движението по улиците е разрешено, но не и събирането на повече от двама души на разстояние под 2 метра. Забранени са публични или частни събирания. В случай на смърт на погребенията могат да присъстват само най-близки членове на семейството на покойника, се казва в решението на правителството.

Трета жертва на коронавируса в Сърбия, страната променя подхода в борбата с болестта

Президентът Хашим Тачи заяви снощи на извънредна пресконференция, че решението на правителството за ограничение на свободата на движение е грубо нарушение на конституцията и че ще поиска от Конституционния съд да го анулира. Той подчерта, че свободата на движение може да се ограничи само в режим на извънредно положение, което не е обявено официално в Косово, предаде БТА.

В Косово досега са потвърдени общо 61 случая на заразени с коронавирус, съобщи Институтът за обществено здраве в Прищина. Досега в страната са тествани 690 души със съмнения за коронавирус и е регистриран един смъртен случай вследствие на вируса - 82-годишен мъж от Подуево.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини