Румъния въведе вечерен час на фона на смъртните случаи

  • 22 март 2020 16:07

  • 4251
  • 3
Румъния въведе вечерен час на фона на смъртните случаи
© Getty (архив)

От тази вечер в Румъния влизат в сила допълнителни мерки за борба срещу разпространението на коронавируса, включително ограничения за движението на хората в обществените пространства, съобщава телевизия Диджи24.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Министърът на вътрешните работи Марчел Вела обяви снощи, че се забранява движение в обществените пространства на групи хора, по-големи от трима души, както и че не се разрешава напускане на жилището в интервала между 22 и 6 часа без основателна причина.

Удвоиха се жертвите на коронавируса в Румъния
Спира се временно дейността на зъболекарските кабинети, с изключение на случаите, когато се налага спешна намеса. Също така временно се спират дейностите в търговските центрове, с изключение на продажбите на хранителни, фармацевтични и ветеринарни продукти, както и услуги за почистване.

Не се разрешава влизане на територията на Румъния през граничните пунктове на чуждестранни граждани, с изключение на случаите на транзитен коридор, организиран чрез споразумения със съседни държави. По изключение се допускат на територията на Румъния чуждестранни граждани, ако са членове на семейството на румънски граждани, ако притежават виза за дългосрочно пребиваване, ако пътуват с професионална цел, ако са част от дипломатическия персонал, ако пътуват по наложителни причини, включително медицински и семейни, и други категории.

Румъния потвърди първия смъртен случай на заразен с коронавирус в страната

Също така местните административни власти се задължават да идентифицират лицата над 65-годишна възраст, които нямат близки или друга форма на подкрепа, и да им осигурят необходимата помощ, за да се намали до минимум излизането им извън жилищата.

Що се отнася до религиозните дейности, разрешава се извършване на богослужения в църквите без присъствие на миряни, които може да се излъчват онлайн и чрез масмедиите. Допуска се извършване на религиозни обреди от частен характер като кръщенета, венчавки, погребения и други, с участието на не повече от 8 души.

Мерките влизат в сила в 22.00 часа днес.

Към този момент заразата в северната ни съседка е отнела два човешки живота.  

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
4251 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
55

2020.03.22 | 18:26

3
И тук трябват по-строги мерки,а не ушкото-президента, да налага вето!!!

2020.03.22 | 17:05

2
Ах,то тука обявят ли го,веднага ще каже нашия вожд,това е държавен преврат.
Софиянец

2020.03.22 | 16:59

1
ЕДИНСТВЕНОТО НЕУДОБСТВО НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ДЕСА НЯМА КЪДЕ ДА ПАЗАРИ И РУНДЬО ПОБЕСНЯ! БОЙКО, ОТВОРИ ПОНЕ ЕДИН МОЛ, ТА РЕЗИДЕНТА ДА МИРЯСА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини