Сърбия затваря всички ГКПП за граждани

  • 20 март 2020 08:29

  • 437
  • 0
Сърбия затваря всички ГКПП за граждани
© Pixabay

Сърбия затваря абсолютно всички свои ГКПП за влизане на граждани на нейна територия. Мярката влиза в сила от 08.00 ч. местно време (09.00 ч. българско) и не важи за товарни камиони. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В изказване на президента на страната Александър Вучич тази вечер официално бе заявено, че от утре сутрин "се затварят всички гранични пунктове за влизане на пътници, които пътуват с автомобилен, железопътен и речен транспорт. Освен товарните камиони никой няма да може да влезе на територията на Сърбия".

Сърбия налага полицейски час и нарежда на възрастните хора да не напускат домовете си

По-рано днес по-линия на сътрудничеството между ГКПП на българо-сръбската граница бе получена информация, че се очаква затваряне на ГКПП за влизане и излизане от Сърбия.

Днес през целия ден консул от Генералното консулство на Ниш бе на място на ГКПП Калотина-Градина за оказване на съдействие на български граждани. Опашката от камиони за влизане в България е повече от 15 километра.

Утре българските дипломати отново имат готовност да окажат съдействие на място на български граждани в случай на възникнала необходимост.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
437 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини