Заев: Най-важно е здравето на гражданите, а мерките трябва да се спазват от всички

  • 12 март 2020 19:43

  • 602
  • 1
Заев: Най-важно е здравето на гражданите, а мерките трябва да се спазват от всички
© Булфото (архив)

След срещата днес на лидерите на политическите партии в Северна Македония със служебния премиер Оливер Спасовски, на която те бяха информирани за предприеманите от правителството мерки за борба с коронавируса, лидерът на СДСМ и бивш премиер Зоран Заев заяви, че неговата партия вместо с митинги ще води кампанията чрез социалните мрежи, чрез медиите, чрез включвания на живо, съобщава в. "Нова Македония", цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Заев каза, че най-важно е здравето на гражданите, а мерките трябва да се спазват от всички. На срещата не било разговаряно за отлагане на изборите, каза Заев, подчертавайки че е несериозно да се говори за това 30 дни преди тяхното произвеждане.

Католическата църква в Северна Македония спира всички дейности за 14 дни

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изтъкна, че освен справянето с Ковид-19, от голямо значение е как страната ще се справи с икономическите последици, които неминуемо ще дойдат след коронавируса.

Македония не може да остане незасегната, това ще се почувства и от бюджета, каза Мицкоски. Той изтъкна, че има забрана от правителството на предизборните митинги и от тази партия ще трябва да спазват законите по отношение на забраната за провеждане на предизборни митинги.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
соросоиден

2020.03.12 | 19:56

1
соросоиден педал

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини