Още два случая на коронавирус в Сърбия, заразени са общо четирима души

  • 10 март 2020 10:36

  • 448
  • 0
Още два случая на коронавирус в Сърбия, заразени са общо четирима души
© Getty Images/Guliver

Още два случая на коронавирус бяха потвърдени днес в Сърбия, заразени са общо четирима души, съобщи тази сутрин министерството на здравеопазването, цитирано от Танюг.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

До днес в референтната лаборатория към института Торлак са изследвани общо 108 души.

От снощи в 18 часа до тази сутрин в 8.00 са изследвани проби от петима души, двама от които бяха позитивни и три негативни на коронавирус.

Що се отнася до мигрантите, президентът на страната Александър Вучич заяви в интервюто за предаването "В края на деня" на ТВ Коперникус, че няма основания за паника, но че е готов във всеки момент да даде нареждане на армията и полицията, ако сигурността на страната бъде застрашена.

"Хората не трябва да се тревожат, ще бъдем готови и с мерки за физическо и техническо осигуряване, и с мерките, които могат да предприемат нашата армия и полиция. Готов съм дадам такова нареждане във всеки момент, ако сигурността на Сърбия бъде застрашена", заяви президентът.

Той повтори, че повече го тревожи коронавирусът и здравето на всеки човек.

За разпространилите се информации, че в Сърбия ще има лагери за мигранти той каза, че "имаме работа с безотговорни, а и политически покварени хора".

По повод демонстрацията срещу мигрантите, състояла се преди два дни в Белград, Вучич каза, че тя представя зле страната по света, но може да разбере част от емоциите на протестиращите, което в никакъв случай не означава, че ги оправдава.

"Важно е да проявим, доколкото е възможно, единство, обединение в моментите, които не са леки за страната. Не е наша вината нито за петрола, нито за Идлиб, нито за коровавируса", отбеляза Вучич.

По темата за Косово той каза, че албанците не желаят компромис, а сърбите са за замразен конфликт и добави, че не вижда решение, нито има представа какво би могло да бъде то.

Деветдесет процента от сърбите са доволни от замразения конфликт, въпреки че той винаги може да се "размрази" и е въпрос на време кога това може да се случи, каза той.

Президентът спомена, макар и в друг контекст, че вчера следобед е имал дълги и сериозни разговори с представители на ЕС, Германия и Франция, но не посочи каква е била темата на разговорите.

"Трябва да разберем, че няма справедливост, бяхме част от процес, който загубихме и плащаме висока цена", подчерта Вучич по повод разпространеното мнение, че Западът прилага двойни стандарти спрямо Сърбия.

"Участвахме в конфликт, в който загубихме", констатира Вучич, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини