Северна Македония призова да не се разпространяват фалшиви новини за мигрантската криза

  • 04 март 2020 09:46

  • 894
  • 0
Северна Македония призова да не се разпространяват фалшиви новини за мигрантската криза
© Getty Images/Guliver (архив)

След опита на над 24 хиляди мигранти да преминат гръцко-турската граница на река Марица от уикенда насам властите в Северна Македония уверяват, че няма увеличен брой мигранти на южната граница и апелират към медиите да не разпространяват фалшиви информации за мигрантската криза, пише в. "Слободен печат", цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 594

От два дни армейският контингент на граничната линия е увеличен от 10 до 15 пъти, а от неотдавна е активиран и нов орган за координация на службите, пише изданието.

Гърция създава нов център за мигранти

Премиерът Оливер Спасовски при вчерашно посещение на граничния пункт Табановце заяви, че институциите са максимално подготвени за справяне с евентуална бежанска вълна, отбелязва скопският вестник.

Вицепремиерът и министър на отбраната Радмила Шекеринска заяви, че главният натиск на мигрантската вълна е на гръцко-турската граница. Шекеринска призова да не се разпространяват фалшиви новини и да не се създават дезинформации, независимо от това каква е причината.

Сутринта започна да се разпространява информация, която е напълно неточна, за насилие и проблеми на границата при Битоля. По този начин не се защитава държавата, по този начин само се дефокусират усилията на всички държавни институции да се справим с това, което наистина може да бъде проблем, каза Шекеринска.

Изградиха палатков лагер за мигранти край Дойран в Турция

"Утрински весник" отбелязва, че властите в страната са в постоянна комуникация с Европейската агенция за граничен контрол Фронтекс и е поискано продължаване на патрулирането от Фронтекс на южната граница на страната.

Радина Лазарова
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини