Губернаторът на Ломбардия сам се постави под карантина заради коронавируса

Губернаторът на италианската област Ломбардия Атилио Фонтана сам се постави под карантина, след като един от неговите служители се зарази с коронавирус, предаде Ройтерс.

Фонтана, който през изминалата седмица даде няколко пресконференции, за да обясни как Ломбардия се бори с епидемията, съобщи за решението си да се постави под карантина късно снощи във Фейсбук. Губернаторът сподели в социалната мрежа видеозапис как си слага хирургична маска.

"Засега не съм заразен и мога да продължа работата си, но за две седмици ще се опитам да живея при условията на доброволна изолация", заяви Фонтана.

В Ломбардия през изминалата седмица бяха регистрирани над триста случая на заразени с коронавирус, припомня Ройтерс, цитира БТА.

Италианската служба за гражданска защита съобщи днес за два нови смъртни случая. Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Италия вече достигна 528 (за сравнение, вчера те бяха 420).

Българка в Ломбардия за коронавируса: Ситуацията е апокалиптична

Валтер Ричарди, високопоставен служител на Световната здравна организация и съветник на италианското правителство по въпросите на борбата с коронавируса, заяви пред в. "Кориере дела Сера", че има вероятност броят на случаите на коронавирус в Италия да е преувеличен, тъй като само 190 случая са изцяло потвърдени в рамките на двуетапен процес по верификация, използван от Италианския национален институт по здравеопазване.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет