Американски следователи проверяват мястото на самолетната катастрофа в Истанбул

  • 08 февруари 2020 15:06

  • 1167
  • 0
Американски следователи проверяват мястото на самолетната катастрофа в Истанбул
© Getty Images/Guliver

Американски експерти за авиационни разследвания пристигнаха на мястото на фаталната самолетна катастрофа в Истанбул, при която Боинг 737 се разцепи на три части и причини смъртта на трима души, съобщи днес Анадолската агенция, цитирана от Асошиейтед прес.

Екип от експерти от производителя на Боинг и американската гражданска авиация разследват катастрофата на самолета на нискобюджетната компания "Пегасус", който в сряда вечерта излезе от пистата на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен".

Самолетът, който се разцепи на три части при инцидента, по-късно ще бъде разглобен и отстранен от мястото на катастрофата, съобщи Анадолската агенция.

Поредица от грешки са причината за разцепването на самолета в Истанбул

Боингът на възраст 11 години е кацнал в условия на силен вятър и проливен дъжд. Американският екип разследва дали е имало технически причини, които са допринесли за инцидента. Експертите проучват множество възможни фактори, включително скоростта на самолета и атмосферните условия по време на катастрофата. В четвъртък компания "Пегасус" обяви, че е открита черната кутия на самолета и данните от нея се дешифрират. Анадолската агенция съобщи, че докладът за катастрофата, при която 180 пътници и членове на екипажа бяха ранени, се очаква до един месец.

Прокуратурата е взела показания от персонала на контролната кула, от служители на летището и от пилотите на два други самолета, чието кацане е било отменено малко преди катастрофата, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1167 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини