Ердоган: Турция ще започне сондажи за природен газ край либийския бряг

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви в четвъртък, че страната му планира да започне през тази година сондажи за природен газ в либийски води, съобщава БНР.

Ердоган направи това съобщение по време на реч в Анкара, като припомни, че в съответствие с постигнатото от Турция споразумение с международно признатото Правителство на националното съгласие (GNA) в Либия и неговия ръководител Файез ал Сарадж, страната му се подготвя да започне проучвателни и сондажни дейности в Източното Средиземноморие през 2020 година.

"Чрез засилване на производството, износа и заетостта и защита на нашите права на международния фронт, особено в средиземноморския регион, ние отваряме врати за нов възходящ период", посочи турският президент.

Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва също така обяви, че изпраща турски войски в Либия според споразумението, което Анкара има с Правителството на националното съгласие.

Реджеп Ердоган: Пратихме още войска в Либия

Коментари

 1. 2020.01.17 | 06:32

  Колко бързо турците научиха стратегията на САЩ.

 2. 2020.01.16 | 22:42

  Тои след някои ден ще си прави бизнес и в Кърджали без проблем,нашите като са се продали на американците и фалшивото нато.

 3. 2020.01.16 | 22:40

  И то много скоро,ердоганчо се е помислил за много голям.

 4. 2020.01.16 | 15:42

  ТУРЦИЯ ЩЕ ОТНЕСЕ БОЯ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет