Зоран Заев към опозицията: Ако се върнете на власт, ще имаме проблеми със съседите

  • 26 декември 2019 16:09

  • 1968
  • 0
Зоран Заев към опозицията: Ако се върнете на власт, ще имаме проблеми със съседите
© Getty (архив)

Ако бившите управляващи от ВМРО- ДПМНЕ се върнат на власт, нашата страна ще има проблеми със съседните  държави, най-вече с България и Гърция, каза Зоран Заев, написа скопският в. Слободен печат.

Министър-председателят днес е бил питан в парламента от депутата от най-голямата опозиционна сила Никола Мицевски  как би коментирал социологическо проучване, показващо, че  ВМРО-ДПМНЕ води пред управляващия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ).

Ципрас и Заев с награда и признание по решаване на спора за името

"Въпросната агенция за изследване на общественото мнение е базирана в чужбина и финансирана отвън. На нас не ни харесват техните резултатите, но такава е реалността. Разликата между двете партии на вота за Собрание ще е  между 60 000 и 120 000 гласа. Защо? Защото гражданите се страхуват от репресиите, които упражнявахте през 11-те години, когато бяхте на власт. Ако вашата партия се върне на власт ни очакват проблеми ми и вътре в страната, най-вече на етническа основа, и със съседните държави – на първо място с България и Гърция", е заявил Заев.

Юлиан Ангелов за Северна Македония: Няма как да не защитим националните ни интереси

Югозападната ни съседка е насрочила извънредни парламентарни избори за 12 април. Заев е подал оставка заради отказа на Франция да даде зелена светлина за даване на дата за начало на преговори за членство на Северна Македония в Европейския съюз.

 

Валери Зайцев
1968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини