Две жертви взе лошото време в Гърция

  • 25 ноември 2019 08:37

  • 351
  • 0
Две жертви взе лошото време в Гърция
© Pixabay

Двама души са загинали, след като малък плавателен съд се е обърнал в пристанището на Андирио в Централна Гърция, на северния бряг на Коринтския залив, съобщава “Катимерини”.

Големи проблеми предизвиква вълната от лошо време, която от сутринта е обхванала област Атика. Затворена е магистралата Атина – Коринт и в двете посоки поради събиране на вода и наносни материали. Очаква се движението в посока Атина да бъде възстановено около 9-10 сутринта, а в посока Коринт – към обяд. Съобщава се и за други затворени пътища.

20 000 мълнии заснеха над морето край полуостров Истрия

Имаше временни нарушения и в разписанието на крайградската железница на Атина, но движението вече е възстановено.

Временно са затворени училищата и детските градини в цялата област, като по-късно през деня ще бъде направена нова оценка на ситуацията. Службите за гражданска защита отправиха призив към жителите на Атика да избягват придвижванията си до 10 сутринта.

Заради проливните дъждове - рухна част от магистрала в Италия

Спряно е движението на корабите на подводни криле в Аргосароническия залив, като се разрешава движението само на конвенционални плавателни съдове.

Не се движат фериботите от пристанището Рафина за Мармари и Цикладските острови поради силните ветрове, които достигат до 8-а степен по скалата на Бофорт. Не се движат и корабите по линиите Лаврио – Дзия и Агиа Марина – Неа Стира.

За наводнения се съобщава и в Катерини, Северна Гърция.

Последвайте канала на

БТА
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини