Ердоган към Тръмп: Няма да се откажем от руските ракети

  • 19 ноември 2019 13:09

  • 967
  • 1
Ердоган към Тръмп: Няма да се откажем от руските ракети
© getty images

Невъзможно е Анкара да се откаже от руските зенитно-ракетни системи (ЗРС) С-400. Това е казал турският президент Реджеп Таийп Ердоган на американския си колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предава ТАСС.

„Обяснихме на Тръмп, че Турция няма да отстъпи по въпроса за С-400. Казах на Тръмп как Турция бе доведена до покупката на системите С-400 и той призна, че имаме право“, заяви турският лидер в хода на изказване в Анкара.

Освен това Ердоган подчерта, че по време на срещата с Тръмп в САЩ той му е казал: „Ако разногласията (със САЩ) за доставката на изтребителите F-35 продължат, то Турция ще бъде принудена да задоволи своите потребности от другаде“.

Ердоган разкри сирийците или петролът е от значение за Турция

През септември 2017 г. Руската Федерация обяви сключването на договор с Турция за доставка на С-400 на стойност 2,5 млрд. долара. Споразумението предполага частичен трансфер на производствени технологии на турската страна. Първите доставки започнаха на 12 юли.

САЩ и НАТО активно се противопоставят на придобиването на С-400 от Турция. На 17 юли говорителка на Белия Дом в писмено изявление съобщи, че решението на републиката да придобие руската система за ПВО прави невъзможно тя да продължи да участва в американската програма за изтребители от пето поколение F-35.

Последвайте канала на

Калина Христова
967 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.19 | 13:47

1

Расистът, "Най-великият " президент на Америка, който " заслужава " няколко Нобелови награди, ако ги раздаваха честно, разсипа Щатите, а сега е на път да съсипе и НАТО. Оправя го само импийчмънт.

Добави коментар

Водещи новини