Скопие: Гръцката марка "Macedonia the great" подкопава доверието помежду ни

  • 16 ноември 2019 16:47

  • 1388
  • 1
Скопие: Гръцката марка "Macedonia the great" подкопава доверието помежду ни
© Getty Images/Guliver (архив)

Македонското външно министерство не е било информирано за гръцкото намерение за изготвяне или представяне на търговска марка "Macedonia the great" завчера в Солун и смята, че това подкопава доверието между двете страни, предаде Радио Свободна Европа.

"Министерството на външните работи на Република Северна Македония оценява, че такъв едностранен подход към решаване на въпроси, които съгласно Преспанския договор трябва да бъдат уреждани съвместно, не е най-адекватният подход към зачитане и прилагане на задълженията в договора. Оценяваме, че към такива въпроси трябва да се пристъпва чрез диалог и със съветническа и експертна помощ на Международната група експерти за търговските марки.

Едностранният подход може да доведе до подкопаване на взаимното доверие и да има негативно влияние върху досегашните усилия и постигнатите резултати между двете държави, които представляват пример за справяне с двустранните предизвикателства.

На подхода, приложен в Преспанския договор, от страна на международната общност се гледа като на потенциален модел за преодоляване на отворени въпроси между други държави", казаха от МВнР на Северна Македония за Радио Свободна Европа.

Гръцкият премиер представи търговската марка "Macedonia the great"

Последвайте канала на

БТА
1388 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.16 | 18:24

1

Imeto makedonia samo ellada moze da ro izpolzva

Добави коментар

Водещи новини