Александър Вучич: Реджеп Ердоган играе важна роля в стабилизацията на Балканите

Нашият гост играе много важна в роля в процеса на стабилизация на Балканите, е казал сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., съобщи белградското радио Б92.

Държавният глава на западната ни съседка се е срещнал с турския си колега Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, който вчера е пристигнал в Белград на двудневно официално посещение. "Аз съм много благодарен за това, което направи, прави и ще прави с десетилетия напред нашият гост за стабилизирането на целия Балкански полуостров. Неговата визита е само по себе си говори за това каква е неговата роля в този сложен и изпълнен с противоречия процес", е посочил още Вучич.

Ердоган от своя страна е благодарил на домакина си за топлите му думи. "Аз мисля, че нашето сътрудничество е важно не само за нашите две страни, но и за целия регион на Балканите. Ние сме готови да задълбочим сътрудничеството и да работим неуморно за сближаването и на нашите страни, и нашите народи", категоричен е бил гостът.

В срещата Вучич-Ердоган са взели участие и президентите на Босна и Херцеговина. Балканската страна има трима държавни глави, излъчвани от най-големите етнически общности. В момента Босна и Херцеговина се управлява от хърватина Желко Комшич, мюсюлманина Шефик Джаферович и сърбина Милорад Додик. Петимата политици са постигнали споразумение да проведат обща среща в Сараево.

 

Коментари

  1. 2019.10.09 | 10:25

    малко ли муджахидини ви вкара и въоръжи да трепят сърбите??? албанците кой ги подкрепя???
    тоя сръбски чукундур май не е чувал за ислямската дъга - турски проект.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет