Заев коментира провелата се консултативна среща в София

  • 30 септември 2019 14:51

  • 4331
  • 17
Заев коментира провелата се консултативна среща в София
© Булфото (архив)

Възможно е много бързо да бъде намерено решение на спорните въпроси с България.

Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев, който коментира провелата се днес консултативна среща при президента на България. Той напомни за договора с България, в който е записано за общата история и поясни: "Разбира се, че част от нея е различна за двете държави. В този дух аз вярвам, че комисиите ще намерят решение".

Припомняме ви, че днес българският президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на свика извънредна среща по въпросите около очакваната покана за членство на Северна Македония в ЕС. На нея присъстваха премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, външният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. След разговорите стана ясно, че България ще подкрепи влизането на Северна Македония в ЕС, но под условие.

Според Заев обаче не е достатъчно само Скопие да направи отстъпки.

Филип Епитропов
4331 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Аз

2019.09.30 | 18:12

17

Турска империя не може да има, защото сегашните империи няма да й го позволят. Тя показа какво МОЖЕ в Средиземноморието и в Европа, когато имаше шансове за това. Налагаше исляма - религията си - чрез ятаган. А техният пророк Мохамед на кой господ служеше, като проповядваше рязане на глави на всеки, който не приеме неговата "религия". Ислямистите дори не знаят на кой господ служат. Защото Господ Бог е един и той не е за рязане на глави и поробване на чужди земи и народи. Това е една агресивна идеология. Исус Христос не проповядваше друго, освен мир и любов между хората - в своето учение Християнството. Мерси от Турска империя, мерси от ислям! Една държава не създадоха като хората, една икономика, равноправие. Втурнаха се да търсят отново да живеят наготово при първата "необмислена" покана на баба Меркел. И Хитлер не се беше сетил за този начин...

сфг

2019.09.30 | 15:36

5

А аз мисля че всички трябва да си се върнем в османската империя

007

2019.09.30 | 17:40

16

СФГ,като много ти допада исляма,ей къде е Стамбул.Прав ти път турска подлога такава.

Славка

2019.09.30 | 17:33

15

Най-гадна роля изиграха така наречените велики сили, велики по територия. Никой не искаше и сега не желая голяма и силна България на Балканите. Винаги са ни нападали от всички страни.
Сърбите ни нападнаха само 7 години след Освобождението ни от турското робство. България не очакваше такава злоба и армията ни беше на турската граница. За 24 часа пеша се придвижиха войниците на западната граница, спяха и вървяха. По трима - този в средата спи и върви, а двамата отстрани му носеха оръжието. Тогава сърбите мечтаеха дори да ни вземат София и стигнаха близо до нея. За отблъскването на сърбите участваха и хиляди македонци.
С помощта на Русия, по-точно Русия създаде българска войска и си отиде. За няколко години Б-я надмина икономически дори Турция. Която хранехме по време на робството.В ПСВ , въпреки че ни нападнаха от всички страни, ги победихме. Но имахме близо 1 млн войска. Наричаха ни прусаците на Балканите.
С русия имаме общи корени, общ език и вяра. Това никой не може да заличи. Макар че горе в Азия сме воювали помежду си. И когато Волжка Б-я отслабна защитавайки десетилетия наред Европа от монголо-татари, араби и др., Иван ІV Грозни нападна и превзе Казанското царство. А тук на Балканите дунавските българи спасяваха Европа от араби и понасяха ударите и жестокостите на турците. НО СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ДА ИМАТ АПЕТИТИ ЗА НАШАТА ЗЕМЯ. И успяха да ни унищожат с помощта на вътрешните предатели - вече 30 години работещи само за собствените си ненаситни гърла! "От алчността си ще загинете" - казваше Ванга. Над 30 000 българи се самоубиха от глад и мизерия. Близо 3 млн. напуснаха родината си, за да се спасяват. Но вътрешните врагове не се предават. И външните не се отказват. Сега искат да си организират и производство на оръжие за базите. А нас - вълци ни яли. Ядат ни българските вълци, та чуждите ли ще се откажат?!? Но според Космическия разум - който в тези трудни времена помага на България, ще бъде добре, а който работи срещу нея - ще му се случи СЛУЧКА.
НАРОДЕ, ЗАЩО СПИШ? ЗАБРАВИ ЛИ ЛЕВСКИ, БОТЕВ, РАКОВСКИ И ДРУГИТЕ? ПАДНАЛ СИ ПОД РОБСТВО И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ДРЕМЕШ. ПОМОГНИ СИ САМ, ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И ГОСПОД?!? Един народен будител умря тези дни. Но той е сред нас! КЪДЕ СА ДРУГИТЕ???

2019.09.30 | 17:25

14

на бочко и сърбите и македонците му ср*ха в устата горкият беше се помислил за обединител на балканите а иначе само беше активиран от вън да свърши една работа и толкоз горкия така о си остана без спечелена битка на външнополитическата сцена

Оцелял от ГЕРБ-аджиския произвол българин

2019.09.30 | 17:15

13

Заев, мани го тоя мафиот Боко бе гледайте си живота и не се занимавайте с корумпирания кенеф Булгаристан

Славка

2019.09.30 | 17:11

12

Какво толкова умувате. Щом македонците си присвояват нашата история, значи тя е обща, а те са българи. И Г-н Путин в Сърбия каза:"В Македония живеят българи". Може да има там албанци и сърби, но за гърци не е известно. Македонците знаят гръцки език колкото и аз. Само - сагапо. А Македония е географско понятие. Както и земите на юг от Тракия са Южна Тракия, т.е. до даже и Пелопонес. Когато траките живееха на Балканите още от преди потопа, гърците живееха по островите. Даже царят им Одисей живееше на о-в Итака. Когато Одисей се роди и живееше в Тракия. Дори беше цар. И двамата живяха едно поколение преди Троянската война. И двамата участваха в пътуването на изток за златното руно. А днес Гърция е в Южна Тракия. Когато дойдоха аресивно на Балканите прогониха част от траките, които отидоха в днешна Ирландия. Тогава и занесоха там ГАЙДАТА!!! Стига с тая агресия бе хора! Всичко е известно на целия свят. Само се излагате!!!

2019.09.30 | 16:52

9

Македония Сърбия Гърция Турция и Русия срещу България,така беше навремето.

ура

2019.09.30 | 17:04

11

Извода е чесме боклуци!!! Не може ние да сме прави другите криви!!!!

2019.09.30 | 17:00

10

Граници глупости войводи,да има с какво да се репчат и да се правят на мъже.

македония

2019.09.30 | 16:51

8

В Македония има 2мил. истински българи а в България циг@ни,тюрки и 1мил гербаджииски олигофрени!!!!Кой ви каза че ще се наложите над истинските българи македонците гербави комунисти???

2019.09.30 | 16:24

7

ще повърна

Добави коментар

Водещи новини