Задържаха джихадист от "Ислямска държава", заплашвал турския окръг Коня

  • 19 септември 2019 12:15

  • 675
  • 0
Задържаха джихадист от "Ислямска държава", заплашвал турския окръг Коня
© Getty Images/Guliver (архив)

Турските власти са заловили предполагаем член на "Ислямска държава", който публикувал в профила си в социална медия заплахи срещу централния окръг Коня, съобщава "Дейли сабах", позовавайки се на местното валийство.

На споделения от неназованото лице пост се вижда изглед към града и ръка, която държи лист с надпис на арабски език, който гласи: "Дар за халиф Абу Бакр ал Багдади (лидера на ИД). Окръг Коня в Турция. Скоро, с волята на Аллах".

Валийството на окръга съобщи, че заподозреният е бил задържан във вторник и се проучват контактите му. Според публикации в турски медии мъжът е сириец.

Над 300 души бяха убити при нападения, за които се смята, че са дело на "Ислямска държава", в Турция, където групировката взе на прицел мирни граждани със самоубийствени атентати и стрелба с огнестрелно оръжие.

Повече от 2000 души са били арестувани, а над седем хиляди депортирани в операциите срещу групировката в Турция. На около 70 хиляди е било попречено да влязат в страната заради предполагаемите им връзки с терористичната организация.

Турските сили за сигурност пък са осуетили над десет заговора за атентати на джихадистите.

Последвайте канала на

БТА
675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини