Двойно повече опити за нелегално преминаване на границата на Северна Македония

Над 10 000 мигранти са били възпрепятствани нелегално да преминат южната граница на Северна Македония, съобщава "Слободен печат".

Според МВР двойно са се увеличили опитите за нелегално преминаване на южната граница на страната - от януари до юни са предотвратени 10 017 такива опита за разлика от същия период миналата годиина, когато са върнати 4795 мигранти.

Въпреки усилията на полицията и армията в охраната на южната граница, все пак голям брой мигранти успяват да влязат в Северна Македония. От януари до юни тази година са открити 33 случаи при опит нелегално да бъдат прехвърлени 492 мигранти.

Против 44 лица са предприети наказателни мерки за извършени 24 криминални престъпления за трафик на мигранти. Вестникът отбелязва, че прокуратурата преди шест дни е информирала, че 33 мигранти са ранени катастрофа край Гевгелия, а кола с 18 мигранти се е блъснала в друга кола край Катланово.

Миналия месец по предложение на правителството парламентът продължи кризизсната ситуация на южната и северната граница до края на тази година, защото тази година е възможно голям брой мигранти са се опитат да преминат от Гърция и Турция, пише още "Слободен печат". С това решение армията продължи да оказва подкрепа на полицията при справянето с мигрантската криза на границите. Според полицията все повече мигранти идват от Афганистан, Пакистан и от африкански страни.

Северна Македония е най-евтината страна за живот, по-евтино е само в Турция, съобщава в. "Слободен печат". Когато става въпрос за региона, най-скъпо е в Хърватия, където бутилка вода струва 2,5 евро, пише изданието. Северна Македония е намира на предпоследното 36 място в списъка с най-скъпи държави в Европа, по последни данни на Евростат. Само в Турция е по-евтино, пише изданието.

Словения се намира на 19 място, Черна гора е на 30 място, Сърбия и Босна са на 34 място, пише скопският вестник. Изданието отбелязва, че най-скъпо в Европа е в Исландия, където питие в ресторант струва около 17 евро, чаша вино около 10 евро, а бира - седем евро. Все пак средната заплата в Исландия е около 4500 евро, отбелязва изданието.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет