Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка

  • 19 юли 2019 19:07

  • 544
  • 0
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка
© Getty Images/Guliver (архив)

Министър-председателят на Косово Рамуш Харадинай, бивш командир на Армията за освобождение на Косово, заяви в петък че е подал оставка, след като бе призован да се яви в Международния трибунал в Хага като заподозрян във военни престъпления, предава АФП.

„Получих призовка от специалното съдилище като заподозрян и ми бе предложен избор – да се явя като премиер или като обикновен жител на Косово“, заяви Харадинай пред репортери. „Избрах второто“, разкри пред журналисти той, предава Фокус.

Харадинай има готовност да се яви на следващите избори в страната, предава белградската медия B92.

Той разкри, че е привлечен като обвиняем от Международния трибунал в Хага, като това е причината да се откаже от поста си. По думите му, той е заподозрян и все още не са му повдигнати обвинения, но ще бъде разпитан.

„След оставката връщам мандата на народа и вие сте първите, на които съобщавам“, каза бившият командир на Армията за освобождение на Косово на пресконференция в Прищина в петък. Според него, сега е ред на президента Хашим Тачи да започне консултации за провеждане на парламентарни избори.

Харадинай разкри, че на следващия вот „ще се кандидатирам отново пред хората и ще се опитам да спечеля тяхното доверие“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини