Янис Варуфакис: Непостоянството взе главата на Алексис Ципрас

  • 03 юни 2019 16:32

  • 1393
  • 0
Янис Варуфакис: Непостоянството взе главата на Алексис Ципрас
© Getty (архив)

Непостоянството, което проявява Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, му взе главата, каза бившият гръцки министър Янис Варуфакис пред местния в. Катемерини.

Икономистът, който бе част от правителството на сегашния премиер, коментира загубата на лявата коалиция СИРИЗА на местния вот. "Тази формация никога не е имала силни позиции по места  – това е една от основните причини за резултатите. Другата обаче се крие в самата личност на Ципрас. Той е непостоянен и не преследва нито една цел докрай. В това е и разковничето за снощното поражение", посочил е още той.

Варуфакис бе финансов министър от януари до юли 2015г. Той се изказваше остро против мерките за икономии, искани от Европейския съюз и Международния валутен фонд и хвърли оставка заради принципно несъгласие с преговорите между кабинета и международните кредитори. Икономистът малко след оттеглянето си създаде лявата партия DiEM25.

Според бившия министър, цитиран в днешния брой на медията, неговата формация е имала шансове да влезе в парламента след предсрочните избори на 7 юли.

 

Валери Зайцев
1393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини