Гърция: Сдобихме се с нов съюзник на Балканите за броени месеци

  • 15 април 2019 12:39

  • 2114
  • 3
Гърция: Сдобихме се с нов съюзник на Балканите за броени месеци
© Getty (архив)

Ние само за броени месеци се сдобихме с нов и много важен съюзник на Балканите, е заявил говорителят на гръцкото правителство и министър без портфейл Димитрис Цанакопулос, предаде сръбското радио Б92.

Членът на кабинета на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли е посочил пред издание от страната си, че Атина и Скопие са постигнали огромен напредък с Преспанското споразумение от 12 юни и ратификацията му от властите на двете страни, които сложиха край на спора за името на югозападната ни съседка между Македония и Гърция.

"Благодарение на историческия документ ние успяхме да намерим важен приятел и съюзник. Ние също спечелихме и ценен дипломатически капитал", е допълнил още Цанакопулос. "Ние създадохме благоприятна среда за нашите инвестиции в Република Северна Македония и това ще бъде полезно за нашата страна и за нашия най-нов съюзник на Балканите", е коментирал още министърът в кулоарите на първия двустранен бизнесфорум.

 

Валери Зайцев
2114 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Как Сийка

2019.04.15 | 19:58

2

Сега и ще ги анексирате,ще си препишете на вас историята ни,както сте направили това от преди векове. Ще се фукате,че всичко е ваше и богове и "древногръцка митология",както сте ни украли всичко,още преди да се наречето "гърци",защото не ви стиска да си кажете и да се наричате ДАНАЙСКИ ЦИГАНИ. Наш'те мухльовци нека мълчат и продават евтино всичко българско.

2019.04.21 | 15:53

3

izles ot pesterata bylgaristanets

asd

2019.04.15 | 14:11

1

тиквата обслужи чуждите интереси и си предаде много важност.

Добави коментар

Водещи новини