Хърватският "крал на кокаина" е арестуван в Сърбия

  • 09 април 2019 14:27

  • 1457
  • 1
Хърватският "крал на кокаина" е арестуван в Сърбия
© Pixabay

В съвместна акция на екипи на полицията от Хърватия и Сърбия на сръбска територия е бил задържан Дарян Йешовник, известен като "хърватският крал на кокаина", който от дълго време е издирван от хърватската полиция, съобщи Танюг.

Йешовник е бил арестуван на 6 април при опит да премине с фалшиви документи границата на Сърбия с Унгария. Той се издирва от 2011 г. и за него е издадена международна заповед за арест.

Задържаният е заподозрян, че е член на криминална група, членовете на която са пренесли контрабандно от Южна Америка в Хърватия, Словения, Испания и Холандия най-малко 718 кг кокаин.

Останалите членове на тази група бяха арестувани в предишни акции на територията на Испания, Хърватия и Сърбия, но Йешовник винаги успяваше да избяга. Йешовник в продължение на дълго време бе един от най-издирваните бегълци в Република Хърватия, отбелязват сръбските медии. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1457 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пол Боевски

2019.04.10 | 06:25

1

Йешовник е подпоручик на генерал Гъбалин Боевски и полковник Брендо. Като започнаха износа от Колумбия настана криза за кока в латиноамериканската държава - нашенците изнесоха всичкио материал Пабло се видял в чудо не могъл да се справи с темпото на износа.
Колко тона са минали през ръцете им само те си знаят. :))) Аз се чудя как още не е изкачил некой 8 хилядник на Хималаите Гълабин с тези стимуланти?

Добави коментар

Водещи новини