До месец стават ясни причините за самолетната катастрофа край Скопие

  • 04 април 2019 18:58

  • 865
  • 0
До месец стават ясни причините за самолетната катастрофа край Скопие
© МВР на Македония

До един месец Комитетът за разследване на самолетни катастрофи и сериозни инциденти на Северна Македония ще може да съобщи детайли за причините за катастрофата на малкия самолет "Чесна", при която загинаха четирима български граждани. Това съобщи в Скопие председателят на комитета Зоран Илиевски.

Той посочи, че огледът на мястото на катастрофата – на 2200 метра височина в планината Якубица, в подножието на връх Солунска глава, е завършен.

Направени са над 400 снимки, включително с дрон. Останките от самолета обаче ще останат на труднодостъпното място, докато атмосферните условия позволят прибирането им.

Илиевски не приема версията, че на българския пилот е отказано извънредно кацане в Скопие, за да не пречи на излитането от там на самолета на гръцкия премиер Алексис Ципрас: "Македонските разследващи са в тесен контакт с българските си колеги от Специализираното звено за разследване на авиационни събития, на които ще разчитат при необходимост да помогнат в разследването", каза Илиевски и добави: „Директорът на Българската агенция по въздухоплаване Христо Христов е предоставил вече 20 изследователи, които са на наше разположение. По международните стандарти тези хора могат да бъдат ангажирани в разследването, разбира се – с наше разрешение“.

Мая Йорданова
865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини