211 години затвор получиха организатори на погрома в македонския парламент

  • 15 март 2019 16:30

  • 973
  • 2
211 години затвор получиха организатори на погрома в македонския парламент
© Getty (архив)

На 211 години затвор бяха осъдени организатори на погрома в македонския парламент от април 2017, предаде сръбското радио Б92.

Шестнадесет души бяха признати за виновни от съд в Скопие за подстрекателство, организация и участие в масови безредици. Най-суровата присъда (18 години) получи вътрешният министър от 2015 до 2016 г. Митко Чавков. Той по време на сблъсъците отговаряше за сигурността на Собранието. Още петнадесет души бяха осъдени на лишаване от свобода за срок между 7 и 15 години. Единият от подсъдимите - оперният певец и активист на бившата управляваща партия (ВМРО-ДПМНЕ) Игор Дурловски бе оправдан.

На 27 април 2017 г. привърженици на опозицията нахлуха в залата, за да провалят избирането на сегашния председател на парламента Талат Джафери. Албанецът бе избран на поста като част от коалиционното споразумение между партията на сегашния премиер в Скопие Зоран Заев (Социалдемократическия съюз на Македония) и няколко политически формации на етническото малцинство в Македония.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
973 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кико

2019.03.16 | 06:54

2

Ми тя каквато стана стана: половината македонци вътре в затвора другата половина пред затвор!

Еретика

2019.03.15 | 20:55

1

Другарко Султан ами ти какво си мислиш.Младите били оставали заради големи заплати.А ма мари Султан откри топлата вода.Брей какво умопомрачително откритие. Ами Султанке едната ми дъщеря има ТРИ висшета.Три магистратури като третото висше е английско.Завършила е според техните класации третото по престижност висше училище.Другата ми дъщеря учи второ висше в Англия.Тя владее пет чужди езика като не броя руския и румънския.На големия син българска фирма му дължи над 15 бона.А малкият ми син където и в коя държавна служба да отиде все го връщат по няколко пъти и ако не бутне пак го връщат. Е като го гледам и той май ще духне.А да не говоря за внуците.

Добави коментар

Водещи новини