Хашим Тачи: И ние, и Сърбия да последваме примера на Преспанския договор

  • 25 декември 2018 17:43

  • 1183
  • 2
 Хашим Тачи: И ние, и Сърбия да последваме примера на Преспанския договор
© Getty (архив)

Косовският президент Хашим Тачи заяви, че Косово и Сърбия трябва да последват примера на  Македония и Гърция, който те дадоха с Преспанското споразумение, съобщи БНТ.

В интервю за телевизия Клан Косова Тачи каза, че международната общност очаква двете страни да постигнат споразумение, като Косово не трябва да предизвиква трудности за този процес. "Ние не трябва да предизвикваме трудности и да изненадваме ЕС и САЩ. Сърбия също не трябва да прави диалога труден. Този процес изисква отдаденост", заяви Тачи.

Лидерът на най-младата балканска държава подчерта, че много вода ще изтече, преди лошите чувства между Косово и Сърбия преминат. Тачи добави, че Косово трябва да се съсредоточи върху стратегическата си цел - членство в НАТО и ЕС.

През лятото премиерите на Гърция и Македония Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и Зоран Заев подписаха споразумение, с което името на бившата югославска част ще се нарича Република Северна Македония.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1183 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.25 | 18:46

2

Kриминален престъпник..

Бай Ставри

2018.12.25 | 18:33

1

А бе тъй като тъ гледам .............май ши ядеш хуя.

Добави коментар

Водещи новини