Сръбска медия: България ни критикува в ЕС заради малцинствата

  • 16 ноември 2018 09:41

  • 1007
  • 1
Сръбска медия: България ни критикува в ЕС заради малцинствата
©

Български представители в Европейския съюз са се оплакали от политиката на Сърбия спрямо малцинствата, написа белградският в. Вечерне новости.

От София са имали забележки съм проведените наскоро избори за съвети на националните малцинства, допълни изданието, което цитира протокол на заседание на Кометата за разширяване на ЕС. Подобни критики са били отправени и от представители на Хърватия.

Забежки към балканската държава са имали и Литва, Латвия, Естония и Полша. От Вилнюс, Рига, Талин и Варшава са изразили своето безпокойство от засилването на руското влияние в Сърбия.

Ръководителят на Представителството на ЕС в Сърбия Сам Фабрици също е бил на заседанието. Той е призовал Брюксел да отвори нови глави за присъединяването на западната ни съседка към блока. Според "Вечерне новости" става дума за главите, посветени на вътрешния ред и върховенството на закона. Фабрици е отправил апел към членките на блока да се отнасят с по-голямо разбиране към проблемите на страната.

Медията посочва, че докладът на Европейската комисия е отбелязал напредъка на страната в областта на защитата на правата на човека, борбата срещу корупцията и прането на пари.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1007 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.16 | 11:10

1

каква Европа марш при вашите господари в Съветския Съюз сръпски мастии

Добави коментар

Водещи новини