12 хиляди местни и 493 чуждестранни наблюдатели са акредитирани на референдума в Македония

  • 30 септември 2018 13:15

  • 2193
  • 0
12 хиляди местни и 493 чуждестранни наблюдатели са акредитирани на референдума в Македония
©

Близо 12 хиляди местни и 493 чуждестранни наблюдатели са акредитирани да следят протичането на днешния референдум в Македония, съобщи Държавната избирателна комисия, предаде МИА.

Офисът за демократични институции и права на човека към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е разположил в страната 197 наблюдатели и е акредитирал 129-ма преводачи. Световният македонски конгрес, международна неправителствена организация, е изпратил 167 наблюдатели, а посолството на САЩ в Р Македония - 35-има наблюдатели и 47 преводачи. Наблюдатели са изпратени също от Комисията за отворена демокрация, от посолствата на Великобритания, Франция, Албания, Унгария, Турция, Косово, от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, от делегацията на ЕС.

От местните наблюдатели най-голям брой съставляват тези на Асоциацията за граждански политики и инициативи - 5574. На второ място по брой на наблюдателите е Македонската платформа срещу бедността - 3736, а на трето - Гражданска асоциация МОСТ - 1882-ма.

Акредитирани са също над 80 журналисти от повече от трийсет медии.
Македонците днес са призовани да гласуват на референдума за това дали приемат договора с Гърция за преименуване на страната на Република Северна Македония.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини