Зоран Заев с ново изказване по повод напрежението с България

  • 14 август 2018 08:30

  • 17422
  • 5
Зоран Заев с ново изказване по повод напрежението с България
© Булфото (архив)

Македонското електронно издание „Фактор“ цитира още едно изявление на министър-председателя Зоран Заев по повод напрежението, което възникна с България след коментарите му за характера на Илинденско-Преображенското въстание, информира Фокус..

„Аз съм много внимателен човек. И правя всичко възможно за създаване на приятелство. Гледам да оставя суетата настрана. Република България е партньор на Македония“, подчерта Заев по отношение на изявлението на президента ни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

„България демонстрира това партньорство непрекъснато. Тя организира среща за Западните Балкани и ЕС. Подкрепя всички страни, включително и Република Македония", заяви Заев и добави, че министрите на външните работи на България и Гърция са се борили сякаш за собствената си родина, за да стане възможно Македония да получи дата за начало на преговорите.

„Повтарям всичко това, защото не е редно да ги забравяме. Трябва да уважаваме този, който ни помага! Македония винаги ще помага с всичко, от което се нуждае България. Призовавам всички ни да оставим настрана политическите интереси, голия популизъм и това, което ни прави по-малко внимателни", добави македонският премиер.

„Договорът за приятелство и добросъседство потвърди всичко това с нашите подписи. Ние все още трябва да уважаваме и да градим приятелството, което е от взаимен интерес за двете страни и преди всичко за бъдещите поколения. Вече отбелязваме общата ни история, тя е част от цялата ни история", отбеляза Заев.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
17422 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.08.19 | 14:14

5
Re malakes bylgaristantsi... Pervo vie gi prisnaxte kato "" makedontsi"... Te sa slaviani maimyni kato vas.. Dyxaite ro sera
байо

2018.08.14 | 10:35

4
бягай бе батал
Георги

2018.08.14 | 09:05

1
Радвам се когато Зоран се гаври с Банкянския Помияр!
Не се учудваме.

2018.08.14 | 09:47

3
Това твое поведение е нормално за един комунист.

2018.08.14 | 09:31

2
ЛЪЖЕЦ

Добави коментар

Водещи новини