Водолази извадиха още едно тяло от морето в Гърция

  • 30 юли 2018 19:50

  • 17525
  • 0
Водолази извадиха още едно тяло от морето в Гърция
© Getty Images

Очаква се днес пред гръцкия парламент да се съберат хора и да запалят свещи в памет на онези, които загинаха при горските пожари край Атина миналата седмица, съобщава агенция Ройтерс.

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли посети тази сутрин селищата Мати и Рафина, разположени на изток от Атина, които бяха опустошени от пожарите, отнели живота на 91 души. Двадесет и пет души продължават да се водят за изчезнали.

Противопожарната служба съобщи също, че предстои да бъдат идентифицирани още 28 тела.

Същевременно в. "Катимерини" съобщи, че гръцката брегова охрана с помощта на водолази е извадила днес от морето неидентифицирано тяло близо до Кокино Лиманаки. Тялото е откарано до пристанището в Рафина. Властите не съобщиха други подробности, но се предполага, че става дума за загинал при пожарите човек.

Ройтерс съобщава още, че гръцки гражданин е подал жалба днес срещу правителството, общинските и регионалните власти, както и срещу всяко лице, което бъде намерено за отговорно във връзка с пожарите.

Жителите на Мати и Рафина се люшкат между гнева и отчаянието, докато броят на жертвите не спира да расте. През последните дни местните хора започнаха да разчистват района, засегнат от опустошителните пожари.

От близо 2 600 сгради половината са непокътнати, 25 процента трябва да бъдат разрушени, а останалите могат да бъдат ремонтирани, съобщи днес министерството на инфраструктурата.

"Не мога да повярвам, че ми отне цял живот да построя това, а за 10 минути нищо не остана", заяви 49-годишният Константинос Гикас пред Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
17525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини