Бивш дипломат: Усеща се промяната в Турция

  • 22 юни 2018 07:41

  • 5244
  • 5
Бивш дипломат: Усеща се промяната в Турция
©

В началото победата на Ердоган изглеждаше сигурна. Сега обаче всички опозиционни партии се вляха в една. Ако прокюрдската партия успее да вземе повече от 10%, Ердоган и неговите сподвижници няма да имат пълно мнозинство в Меджлиса. Това каза Петър Воденски, бивш посланик на България в Анкара, в ефира на БТВ.

В последните години думата "коалиция" се беше превърнала в мръсна, сега обаче Ердоган допуска такъв развой на изборите.

„Усеща се промяната в Турция. Тази които се колебаят, може да решат да гласуват за него, виждайки, че е по-сговорчив, заради последните му действия. Промениха се законите така че се дават повече земи на гражданите, дадоха се и повече пари за Рамадана, има и подвижни урни, за хората, които живеят в отдалечени места“, отбеляза дипломатът.

Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва очакваше, че ще спечели на първи тур затова и обяви предсрочни избори. Това го прави, защото утре може би ще бъде по-зле отколкото е сега за него. Балансът е много тънък, не му е вързана в кърпа победата и той го вижда“, подчерта Воденски.

„Законово турският президент ще има безгранична власт, ако бъде избран за президент. Всички останали ще бъдат чиновници и ще са на сменяеми позиции. Той ще бъде едноличен ръководител на Турция и ще налага власт с укази“.

„Опитът за преврат и извънредното положение успя да се укрепи, но от друга страна си създаде нови противници“, каза още дипломатът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5244 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
The

2018.06.23 | 16:34

5
Бог никога не е създавал религии. Те са измислени от хора с цел облагодетелстване и манипулация на масата. Проблема е че вярваме сляпо и дотолкова сме заблудени че не можем да пресеем зърното от плявата. Четете Кръстьо Ангелов за да получите свобода на разума и съзнанието.
ибн ибан

2018.06.22 | 10:57

4
Хамила спиш ли добре
геро

2018.06.22 | 09:53

2
Турците - циганите де, са фанатици хора, за тях водещото е исляма-радикалния и манията за величие и халифат.

2018.06.22 | 10:52

3
Българитеса фанатици хора за тяхводещото християнството омразата и мисълта че другите неса хора

2018.06.22 | 09:00

1
Има и партийи които подкрепят ердоан ще видим

Добави коментар

Водещи новини